Снимка: архив, БГНЕС

За пети пореден път отиваме на избори, на предсрочни парламентарни избори, и това е показател за тоталния срив на политическата система у нас, красноречиво доказателство за пълна липса на отговорност и разум у политическия елит. Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в декларация от парламентарната трибуна по повод края на това Народно събрание.

Още по темата
Той каза, че това го тревожи дълбоко.

Според него, улисани в опити да трупат личен имидж, мнозина не са успели да видят, че множество българи живеят в мизерия. Янев предупреди, че пред България има рискове, свързани с ескалация на конфликтите.

Страната се движи на автопилот, заяви лидерът на „Български възход“ и посочи, че заради ниската избирателна активност мнозинството не е представено в парламента.

Кому е нужен парламент, който не може да направи правителство, реторично попита той.

„България е в политическа криза и трябва да намерим бързи решения“, каза Стефан Янев и призова партиите към взаимодействие.

Той призова за конкретни стъпки, които да доведат до подобряване на живота на хората и заяви, че всички големи проекти не могат да бъдат осъществени, ако не стъпим на християнските си ценности.

„Нека затворим тази страница на парламентаризма и да се върнем след два месеца, за да работим за България“, каза лидерът на „Български възход“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase